Cupping therapie

Cupping is een manier van behandelen uit de traditionele Chinese geneeskunde. Cupping is een vorm van bindweefselmassage, waarbij de cup vacuüm wordt getrokken op het lichaam. Hierdoor worden spieren en huid goed gevoed en ontdaan van afvalstoffen, hetgeen een diepe ontspanning geeft. 

Wat gebeurd er precies? 

Doordat je de siliconen cup indrukt ontstaat er een vacuüm op de huid. De cup kun je zo over het lichaam bewegen, waardoor de huid als het ware wordt opgetild  en losgetrokken. De sterkte van de zuigkracht is zeer bepalend voor het uiteindelijke therapeutische effect van deze behandeling. En natuurlijk is ook de tijdsduur van belang. Deze zal ergens tussen de 5 en 15 minuten liggen. Cupping werkt door in de diepte. Na de behandeling kunnen er lokaal rode plekken te zien zijn. Dit is normaal, ze verdwijnen vrij snel. Afhankelijk van het te behandelen gebied kunnen er meerdere cuppings worden gebruikt.

Wanneer cupping?

* energie
* hoofdpijn, migraine
* duizeligheid
* lage rugpijn
* braken en diarree
* spierblessures
* nek/ en schouderklachten (stress, spanning)
* gewrichtspijn

De voordelen op een rijtje:

* Activeren van de stofwisseling en verbeteren van de elasticiteit van de huid, stimuleren van de lymfe- en bloedcirculatie.
* Vermindert littekenweefsel en toniseert de huid waardoor strakkere contouren ontstaan.
* Helpt cellulite, vet en vochtophopingen te verminderen.
* Werkt bevorderend op inwendige organen. Verbetert de stofwisseling en kan positief bijdragen bij verstoorde menstruatiecyclus.
* Is effectief bij spijsverteringsproblemen, helpt obstipatie te verminderen.
* Zorgt voor algehele ontspanning en verjongt en vitaliseert de huid.
* Stimuleert het ontgiftingsproces van het lichaam.
* Verlicht de pijn, spierpijn, gewrichtspijn en stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.
* Is effectief bij astma, bronchitis, hoofdpijn migraine en stress.

Cupping in het gezicht:

Een gezichtsmassage is een geweldige manier om de spanningen van de dag uit je gezicht te verwijderen en je huid te herstellen. Je krijgt een gezonde gloed door gebruik te maken van de speciale gezichtscups. De cups zorgen voor een optimale stimulatie van de huid en de onderliggende weefsels. De cup geeft je een diepe, comfortabele massage terwijl het de circulatie verhoogt en de dode huidcellen verwijdert.

Ik adviseer facial cupping te combineren in een gezichtsbehandeling !! Maar je kunt ook los boeken.

  • W53126_01_Fire-Glass-Cupping-Set
  • cupping-behandeling-lichaam-element-of-beauty
  • cupping01
  • cupping